1. Βελτίωση της Καθημερινότητας

Είμαι καλά. 

Α) Αναβάλλω όμως συνέχεια τα πράγματα που έχω να κάνω. 

Corn - Zea mays - Νοητική καθαρότητα (SiN) 
Βοηθά στην ανάληψη πρωτοβουλίας. Προωθεί τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τη νοητική καθαρότητα. Για όσους παρουσιάζουν ατονία, αναβλητικότητα, απροθυμία, μπλοκαρισμένη ενέργεια.

Strelitzia - Strelitzia reginae (Bird of Paradise) - Οραματισμός (SA

Ενισχύει  τον οραματισμό που συνήθως προηγείται της υλοποίησης των στόχων μας, ιδιαίτερα όταν νοιώθουμε αναποφασιστικότητα, αναβλητικότητα, αμφιβολία, «κόλλημα», έλλειψη προσωπικής δύναμης.

Hazel - Corylus avellana - Ελευθερία (FH) 
Υποστηρίζει τη πραγμάτωση του δυναμικού μας, την παράδοση στο ρου της ζωής, την επιμονή στην επίτευξη των στόχων μας. Ιδανικό για όσους παρουσιάζουν αδυναμία υλοποίησης των στόχων τους, αναβλητικότητα, υπερβολικό έλεγχο του ρου και της κατεύθυνσης της ζωής. 

Blackberry - Rubus ursinus - Εκδήλωση (FES) 
Ενισχύει την ενθουσιώδη εκδήλωση των δυνατοτήτων μας, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, ιδίως, όταν δυσκολευόμαστε να υλοποιήσουμε στόχους και ιδανικά (σε συγκεκριμένες πράξεις ή βιώσιμες δραστηριότητες) 

Cayenne - Capsicum annuum - Μεταμόρφωση (FES) 
Δίνει φλόγα και ενεργητικότητα, ικανότητα να επιτύχουμε την αλλαγή και τη μεταμόρφωση, ιδιαίτερα, σε περιπτώσεις που υπάρχει στασιμότητα και αδυναμία να αλλαγής. 

Tansy - Tanacetum vulgar - Κατεύθυνση και Σκοπός (FES) 
Ενισχύει την αποφασιστικότητα και τον σαφή προσανατολισμό, τη σκόπιμη και εύστοχη δράση, τη μαεστρία και την επίτευξη. Για τον λήθαργο, την αναβλητικότητα, την αδυναμία να επέμβουμε δραστικά, τις συνήθειες, γενικότερα, που υπονομεύουν η ανατρέπουν τη δύναμη της θέλησης. 

Larch - Larix decidua - Αυτοπεποίθηση (BC) 
Χαρίζει αυτοπεποίθηση, δημιουργική έκφραση, αυθορμητισμό, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αναβλητικότητα λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, αναμονής της αποτυχίας. 


Β) Δεν απολαμβάνω τη δουλειά μου ή τις δουλειές του σπιτιού, τα κάνω βαριεστημένα. 

Hornbeam - Carpinus betulus - Ενθουσιασμός (BC) 
Χαρίζει ενέργεια, συμμετοχή στη ζωή με ενθουσιασμό. Εξαιρετικό για την κόπωση και την εξάντληση ιδιαίτερα το πρωί. Η καθημερινή εργασία μπορεί να βιώνεται σαν δυσβάστακτο βάρος. 

Indian Paintbrush - Castilleja miniata - Δημιουργικότητα (FES) 
Υποστηρίζει την πληθωρική δημιουργικότητα στην καθημερινότητα, στο σπίτι, στη δουλειά. Προωθεί την δημιουργική έκφραση, ιδιαίτερα όταν υπάρχει χαμηλή ζωτικότητα, εξουθένωση και αδυναμία αξιοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων στην καθημερινότητα. 

Jojoba - Simmondsia chinensis - Γείωση (DA) 
Διευκολύνει την εύκολη και άνετη διαχείριση των απαιτήσεων της καθημερινότητας. Δίνει γείωση και συμμετοχή στη καθημερινότητα και τις καθημερινές σχέσεις. Ενδείκνυται για τους ευαίσθητους ανθρώπους που δυσκολεύονται με τα καθημερινά και πεζά όπως π.χ. είναι οι δουλειές του σπιτιού. 

Red Feather Flower - Verticordia mitcheliana - Συμμετοχή (LA) 
Ενισχύει την ικανότητα και τη διάθεση για συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες. Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός αυξάνεται, σαν αποτέλεσμα της συμμετοχής στην ομάδα (οικογένεια, εργασία, χόμπι). 

Zinnia - Zinnia elegans - Χαρά (FES) 
Εμπνέει διάθεση για παιχνίδι και ξεγνοιασιά, μας φέρνει σε επαφή με το εσωτερικό χαρούμενο παιδί. Ενδείκνυται, ιδιαίτερα, όταν υπάρχει υπερβολική σοβαρότητα, νωθρότητα, έλλειψη χιούμορ, βαριά αίσθηση εαυτού, καταπιεσμένο εσωτερικό παιδί. 


Γ) Δεν ξυπνώ εύκολα το πρωί και αυτό με κουράζει. 

Hornbeam - Carpinus betulus - Ενθουσιασμός (BC) 
Χαρίζει ενέργεια, εμπνέει τη συμμετοχή στη ζωή με ενθουσιασμό. Κατάλληλο για την κόπωση ή/και την εξάντληση, ιδιαίτερα το πρωί, η καθημερινή εργασία βιώνεται σαν δυσβάστακτο βάρος. 

Red Beak Orchid - Lypercanthos nigricans - Ολότητα (LA) 
Δίνει ενέργεια, έμπνευση, δημιουργικότητα, συμμετοχή σε όλες τις πλευρές της ζωής. Απαραίτητο όταν υπάρχει έλλειψη έμπνευσης, ματαίωση, σύγκρουση μεταξύ επιθυμίας και καθήκοντος, προσωπικής έκφρασης και ευθυνών, δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα. 

Morning Glory - Ipomoea purpurea var. "Heavenly Blue" - Ζωτική Δύναμη (FES) 
Ενισχύει τη ζωτική δύναμη, την αναζωογόνηση από τον ύπνο, μας φέρνει σε επαφή με τους φυσικούς ρυθμούς του σώμματος και ενδείκνυται κυρίως όταν υπάρχει αδυναμία να μπει κάποιος στο σώμα του το πρωί. 


Δ) Δεν μπορώ να βάλω όρια και πρόγραμμα ούτε σε μένα, ούτε στα παιδιά μου. 


Blue China Orchid - Caladenia gemmata - Θέληση (LA) 
Ενδυναμώνει τη θέληση, τον αυτοέλεγχο και τη συνέπεια, έτσι ώστε να έρθει η εκπλήρωση. 

Peach-Flowered Tea Tree - Leptospermum squarrosum - Σταθερότητα (AB) 
Ενισχύει τη δέσμευση και την οριοθέτηση σε ό,τι αρχίζουμε έτσι ώστε να μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας, χωρίς ενδοιασμούς και διακυμάνσεις στη διάθεση. 

Desert Christmas Cholla Cactus - Cylindropia leptocaulis - Όρια και Χιούμορ (DA) 
Επικοινωνούμε τα όριά μας με χιούμορ και άνεση, ιδιαίτερα όταν οι προσδοκίες και οι ανάγκες των άλλων των άλλων μας απασχολούν υπερβολικά. 

Making & Honoring Boundaries Formula - Οριοθέτηση(DA) 
Oleander,A Way to the Elf Formula, Thurbers Gilia
Αυτή η φόρμουλα μας βοηθά νa τιμάμε και να βάζουμε τα όρια μας, να επικοινωνούμε στους άλλους τι μας ενοχλεί, έτσι ώστε να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν. 

Centaury - Centaurium erythraea - Θέληση (BC) 
Υπηρετούμε τους άλλους με τη θέλησή μας και, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες μας, βάζουμε όρια όπου πρέπει, ιδιαίτερα, αν έχουμε μια πρόθυμη και υποχωρητική φύση και δεν μπορούμε να πούμε όχι. 

Catspaw - Anigozanthos humilis - Αμεσότητα (LA) 
Υποστηρίζει την έκφραση της γνώμης μας με κουράγιο, καθαρότητα και συναίσθηση της αξίας μας. Κατάλληλο όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε τα (πληγωμένα) συναισθήματα μας, έτσι ώστε οι άλλοι να κατανοήσουν την κατάσταση μας και να ανταποκριθούν ανάλογα. 


Ε) Θα ήθελα η ερωτική μου ζωή να είναι πιο αυθόρμητη η απολαυστική. 


Persimmon, Female- Diospyros virginiana - Βελτιώνει τη σεξουαλικότητα (PG) 
Βελτιώνει τη σεξουαλικότητα. Εξαιρετικά αφροδισιακό. Και για τα δυο φύλα, αλλά ιδιαίτερα για τη γυναίκα. Βελτιώνει την ερωτική ευαισθησία και δημιουργικότητα. 

Persimmon, Male -Diospyros virginiana - Βελτιώνει τη σεξουαλικότητα (PG) 
Βελτιώνει τη σεξουαλικότητα. Εξαιρετικά δυνατό αφροδισιακό. Και για τα δυο φύλα, αλλά ιδιαίτερα για τον άνδρα. Βελτιώνει την σεξουαλική ευαισθησία και δημιουργικότητα. 

Combo - Sexual Enhancement (PG)
Avocado, Cucumber, Fig, Filaree, Lotus, Papaya, Neon 
Αυξάνει την απόλαυση, επιτρέπει μεγαλύτερη σωματική εγγύτητα και ψυχική ένωση.

Banksia Baxtena - Banksia Baxtena (PG) 
Εξισορροπεί και ενισχύει την ανδρική σεξουαλικότητα. 

Hibiscus - Hibiscus rosa-sinensis (FES) 
Διάθεση και ζεστασιά στη γυναικεία σεξουαλικότητα. 

Touch - Me - Not - Impatiens sodenii. (SA) 
Αυξάνει τη γυναικεία ερωτική ορμή, ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν αναστολές. 

Sexuality Essence (AB) 
Billy Goat Plum, Bush Gardenia, Flannel Flower, Fringed Violet, Little Flannel Flower, Sturt Desert Rose, Wisteria. 
Ανανεώνει το πάθος, τον αισθησιασμό, εκλεπτύνει το άγγιγμα και αυξάνει την εγγύτητα, το παιχνίδι και την αίσθηση πληρότητας. 

Ζ) Πολλές φορές κουράζομαι και έχω ακόμα πολλές δουλειές να κάνω. 


Baeometra - Baeometra uniflora - Ζωντάνια (SA) 
Εμπνέει ζωντάνια, ενέργεια ,ενθουσιασμό, ζήλο για τη ζωή και αίσθηση ευημερίας. Ειδικό για την κούραση και την εξόντωση που συνοδεύεται από συντριβή και απαισιοδοξία. Επιταχύνει την ανάρρωση. 

Elm - Ulmus procera - Πίστη στις Ικανότητες μας (BC) 
Ενισχύει την πίστη στις ικανότητες μας, ιδίως, όταν νοιώθουμε μια προσωρινή αίσθηση ανεπάρκειας και απελπισίας από την υπερπροσπάθεια για τελειότητα. 

Oak - Quercus robur - Ισορροπημένη Δύναμη (BC) 
Ισορροπημένη δύναμη, αποδοχή ορίων, ξέρουμε πότε να σταματάμε. Σιδερένια θέληση, υπερπροσπάθεια, το σύνδρομο του «ήρωα». 

Olive - Olea europaea - Αναζωογόνηση (BC) 
Αναζωογονεί, συνδέει με τη προσωπική μας πηγή ενέργειας, ιδίως μετά την εξουθένωση που ακολουθεί μια έντονη προσπάθεια. 

Aloe Vera - Aloe vera - Ισορροπημένη Δραστηριότητα (FES) 
Υποστηρίζει τη δημιουργική , ισορροπημένη δραστηριότητα και αυξάνει τη ζωτική ενέργεια όπου υπάρχει κατάχρηση ζωτικών δυνάμεων, υπερκόπωση η/και επαγγελματική εξουθένωση(burn-out). 

Purple Enamel Orchid - Elythranthera brunonis - Σταθερότητα (LA) 
Ενισχύει τη συνέπεια και σταθερότητα στην χρήση και τον καταμερισμό της ενέργειας σε αυτούς που κάνουν λίγα, μετά πολλά και ύστερα καταρρέουν. 

Reed Triggerplant - Stylidium junceum - Αναζωογόνηση (LA) 
Θεραπεύει, συνθέτει και αναζωογονεί τις αποκλεισμένες περιοχές του μυαλού όπου υπάρχει τραύμα, επαναφέρει την ολότητα της ύπαρξης. 


Η) Θα ήθελα να κινούμαι πιο άνετα και να γυμνάζομαι με πιο πολύ κέφι. 

Wild Potato Bush -  Solanum quadriloculatum - Ελευθερία (AB) 
Προάγει την άνεση στη κίνηση και την ελευθερία στη σωματική έκφραση ιδιαίτερα σε όσους αισθάνονται επιβαρυμένοι, επιφορτισμένοι και δυσκίνητοι, από ένα βαρύ σώμα η από κάποια αναπηρία. 

Balance and Agility Combo (PG) 
Comfrey, dragon flower cactus, tree of life, malachite, copper, gold, neon,oxygen 
Αυτή η φόρμουλα βοηθά στον συντονισμό του σώματος, σε όλες τις κινητικές δραστηριότητες και στον αθλητισμό. 

Scarlet Fritillary / Fritillaria Recurva - Movement Therapy (PG) 
Βοηθάει στην κατανόηση της κίνησης και του χορού εκ των έσω. Καθώς αρχίζουμε να κινούμαστε, η επίγνωση της κίνησης σταδιακά αυξάνεται. 


Θ) Θα ήθελα να είμαι πιο άνετη στις σχέσεις μου με τους συναδέλφους μου στο γραφείο. 

Southern Cross - Xanthosia rotundifolia - Ενσυναίσθηση (AB) 
Αυξάνει την ενόραση και την συναισθηματική κατανόηση, έτσι ώστε να μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου και να προαχθεί η σχέση. 

Pompom Tree - Dais cotinifoliα - Κουράγιο και Δύναμη (SA) 
Εμπνέει κουράγιο και δύναμη να ρισκάρουμε συναισθηματικά, όταν αποφεύγουμε τις σχέσεις, επειδή υπάρχει κάποια ευαλωτότητα και/ή φόβος απόρριψης. 

Mexican Shell Flower - Tigridia pavonia -Τόλμη (DA) 
Υποστηρίζει την επιθυμία μας να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με όλες τις πιθανότητες και τα απρόοπτα της. Για να βγούμε από το «καβούκι» μας. 

Holly - Ilex aquifolium - Αγάπη (BC) 
Εμπνέει αγάπη και συμπόνια, ανοίγει τη καρδιά. Για όσους αισθάνονται ότι έχουν αποκοπεί από την αγάπη και είναι επιφυλακτικοί η θυμωμένοι. 

Goldenrod - Solidago californica - Ισορροπία Ατομικότητας / Ομαδικότητας (FES) 
Για όσους επηρεάζονται εύκολα, από τους δεσμούς, τις πιέσεις ή τις προσδοκίες της ομάδας ή της οικογένειας. Ενισχύει τη ατομικότητα, εξισορροπεί την προσωπική με την ομαδική συνειδητότητα.  

Pink Monkeyflower - Mimulus lewisii - Ειλικρίνεια και Κουράγιο (FES) 
Ενθαρρύνει το συναισθηματικό άνοιγμα, την ειλικρίνεια και το κουράγιο να ρισκάρουμε συναισθηματικά με τους άλλους, ιδιαίτερα, όταν φοβόμαστε την έκθεση και την απόρριψη. 

Quaking Grass - Briza maxima - Ομαδικότητα (FES) 
Αναπτύσσει την ομαδική συνειδητότητα και τη δημιουργία μιας ανώτερης ομαδικής ταυτότητας. Για όσους αισθάνονται άβολα μέσα σε ομάδες και δυσκολεύονται να ισορροπήσουν την ατομική αίσθηση εαυτού με τις ανάγκες της ομάδας. 

Wedding Bush - Ricinocarpos pinifolius - Δέσμευση (AB) 
Δυσκολία δέσμευσης στις σχέσεις, είτε αυτές είναι προσωπικές ή κοινωνικές, είτε επαγγελματικές. Αυξάνει την ικανότητα δέσμευσης χωρίς δυσκολία η αναστολές και να την αφιέρωση στο σκοπό της ζωής μας. 


Ι) Σπουδάζω και θα ήθελα να έχω περισσότερη άνεση και έμπνευση στις εργασίες μου. 


Combo - Writing (PG) 
Bachelor's Button, Ginger, Gum Plant, Papyrus, Rosa Hugonis, Apophyllite, Pyrophyllite, Krypton, Caph 
Ανοίγει την πρόσβαση στην πληροφορία, χωρίς παρεμβάσεις ή άλλα εμπόδια. 

Choke Cherry - Prunus virginiana - Έμπνευση (PG) 
Βοηθά στην έμπνευση και την ανεύρεση ιδεών στην επικοινωνία και στο γραπτό λόγο. Ρίχνει φως στο σκοτάδι. 

Cosmos - Cosmos bipinnatus - Οργάνωση Σκέψης (FES) 
Οργανώνει και εναρμονίζει τη λειτουργία της σκέψης με συνοχή, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πολλές και ανοργάνωτες ιδέες. 

Iris - Iris douglasiana - Καλλιτεχνική Έκφραση (FES) 
Ενισχύει τη καλλιτεχνική και συναισθηματική έκφραση στον γραπτό λόγο. 

Madia - Madia elegans ssp. Elegans - Συγκέντρωση (FES) 
Αναπτύσσει κατά πολύ τη συγκέντρωση, διαλύει τους περισπασμούς. 

Shasta daisy - Chrysanthemum maximum - Σύνθεση (FES) 
Βοηθά τη σύνθεση των πληροφοριών σε μια ολοκληρωμένη ενότητα. 

Purple Enamel Orchid - Elythranthera brunonis - Συνοχή (LA) 
Συνοχή και συνέχεια στην ολοκλήρωση μιας μελέτης. Περιορίζει την ενεργειακή αστάθεια(μια πολύ-μια λίγο) που εμποδίζει τη σταθερή απόδοση. 

Nasturtium - Tropaeolum majus - Αποσυμφόρηση (FES) 
Αποσυμφορίζει την ένταση που συσσωρεύεται στο κεφάλι, μετά τη μελέτη. 

Dandelion - Taraxacum officinale - Χαλάρωση (FES) 
Όταν υπάρχει ένταση στον αυχένα και στους ώμους, μετά από κοπιαστική εργασία. 

Yarrow Enviromental Solution - Achillea millefolium - Προστασία (FES) 
Εξουθένωση από την πολύωρη εργασία, ειδικά μπροστά σε κομπιούτερ.

 ΚΛΕΙΔΑ 

AL: Alaskan Flower Essences 
AB: Australian Bush Flower Essences 
BC: Bach Flower Essences 
DA: Desert Alchemy Flower Essences 
FH: Findhorn Flower Essences 
FES: Flower Essence Services 
LA: Living Essences of Australia
LH: Light Heart Flower Essences 
PF: Petite Fleur Flower Essences 
PG: Pegasus Flower Essences 
SA: South African Flower Essences 
SiNΕ: Spirit in Nature (ex Master’s)