7. Ανάπτυξη Ικανοτήτων, Ταλέντων & Κατεύθυνσης στη Ζωή


Θέλω να είμαι τελείως καλά. 


Αυτός ο στόχος μπήκε τελευταίος επειδή ουσιαστικά αναφέρεται στη πραγμάτωση του δυναμικού του ανθρώπου. Στην ψυχοδυναμική θεωρία, η αυτοπραγμάτωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αφού λυθούν οι υποκείμενες συγκρούσεις μας  ή/και αποκατασταθούν διάφορα ψυχικά μας ελλείμματα, δυο ενδοψυχικές καταστάσεις που απορροφούν σημαντική ενέργεια από την προσωπικότητα. Η δημιουργικότητα προκύπτει από την μετουσίωση ερωτικών η επιθετικών ενστικτωδών τάσεων.

Ο όρος αυτοπραγμάτωση πάντως  προέρχεται από την ανθρωπιστική και την υπερπροσωπική ψυχολογία, προσεγγίσεις που θεωρούν ότι η τάση πραγμάτωσης είναι εγγενής στην ανθρώπινη φύση και ο άνθρωπος καθοδηγείται από αυτήν. Η υπερπροσωπική ψυχολογία, όπως και η ανθοθεραπεία,αποδέχεται ότι ο άνθρωπος έχει μια ανώτερη φύση που εμπεριέχει, εκ των προτέρων, τις αρετές, τα ταλέντα και τον σκοπό της ζωής του.

Η ανθοθεραπεία συντονίζει άμεσα τη προσωπικότητα με αυτή την ανώτερη φύση ή τον "Ανώτερο Εαυτό". Έτσι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διαφαίνονται τάσεις δημιουργικότητας ή άλλες εκφραστικές ανησυχίες που μπορούν να ενισχυθούν με τα κατάλληλα ιάματα.

Επιπλέον, κάποιος μπορεί, ευθύς εξ αρχής, να θέσει σαν αίτημα στη θεραπεία την ανακάλυψη ή/και διεύρυνση των δημιουργικών πλευρών του, ή την διερεύνηση του σκοπού της ζωής του.

Προς το τέλος της θεραπείας, κάποιοι θεραπευόμενοι με πνευματικές ανησυχίες επιθυμούν να διευρύνουν περαιτέρω τη συνειδητότητα τους, λαμβάνοντας ανθοθεραπεία, για να επιτύχουν υψηλότερα επίπεδα αγάπης, ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης, ησυχίας ή/και βίωσης της ενότητας του κόσμου.  
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΩΝ        

Star of Bethlehem (Australian)/Calectasia cyanea 
Το ίαμα των δημιουργικών λύσεων και της επίτευξης.Βοηθάει να απελευθερωθεί και να εκδηλωθεί η δημιουργικότητα και τα άλλα ταλέντα μας.

Flowering Gum/Eucalyptus ficifolius 
Αυτό το ίαμα μας συνδέει με την αυθεντία μας, φέρνοντας μας σε επαφή με τα εσώτερα ταλέντα μας και αναπτύσσοντας εκείνη τη επιθυμία, που χρειαζεται, για να ζήσουμε τη δικιά μας ζωή, και όχι αυτή της οικογένειας ή της κοινωνίας.

Teddy Bear Cholla Cactus/Cylindropuntia bibelovii 
Για να αφήσουμε τους άλλους να δουν τα μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα μας, ιδιαίτερα, όταν έχουμε την τάση να κρυβόμαστε.

Ginger/Asarum canadense
Βοηθά να κάνουμε καλύτερη χρήση των ταλέντων μας, και είναι ιδανικό για καλλιτέχνες που χρειάζονται έμπνευση και καινούργιες ιδέες. Αυξάνει σημαντικά την αυτοεκτίμηση. 

Iris/ Iris douglasiana
Εμπνευσμένη δημιουργικότητα και επαφή με ανώτερα πεδία έμπνευσης, ιδιαίτερα, όταν η δημιουργικότητα αναστέλλεται από τις μέριμνες της καθημερινότητας.

Indian Paintbrush/ Castilleja miniata 
Υποστηρίζει την πληθωρική δημιουργικότητα στην καθημερινότητα, στο σπίτι, στη δουλειά. Προωθεί την δημιουργική έκφραση, ιδιαίτερα όταν υπάρχει χαμηλή ζωτικότητα, εξουθένωση και αδυναμία αξιοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων στην καθημερινότητα. 
Isopogon/ Isopogon anethifolius 
Υποστηρίζει την ανάκτηση χαμένων δεξιοτήτων και πληροφοριών. 

Wild Iris/Dietes grandiflora IND. 
Αυτό το ίαμα επιτρέπει την ελεύθερη ροή της έμπνευσης, της ομορφιάς και της ελπίδας από  ανώτερα πεδία συνειδητότητας (Ανώτερος Εαυτός), για να υποστηρίξει μια ολοκληρωμένη δημιουργία. 

Creativity Formula
Apple, Bear Grass, Foothills Paloverde
Μας ανοίγει στη δημιουργικότητά. Βοηθά να συνδεθούμε με την έμπνευση και τη δημιουργική ενέργεια, απέχοντας από την αυτοκριτική που μπλοκάρει τη δημιουργικότητα μας.

Rock Purslane/ Cistanthe grandiflora [Chile] – Hidden Talents
Έχει την ικανότητα, σαν ανθοίαμα, να ενθαρρύνει τα άτομα να χρησιμοποιήσουν κρυμμένα χαρίσματα, ταλέντα, ή δυνατότητες στη ζωή τους και να επιτύχουν με αυτά μια σημαντική μεταμόρφωση. 

Shepherd's Purse /Capsella Bursa-Pastoris – Talent Activation
Μπορεί να ελκύσει καινούργια ταλέντα και ικανότητες, ιδιαίτερα αν αυτά χρησιμοποιηθούν με ανιδιοτέλη τρόπο.

Combo Writing
Rosa Hugonis, Apophyllite, Pyrophyllite, Krypton, Caph., Bachelor's Button, Ginger, Gum Plant, Papyrus, 
Φέρνει εξαιρετική έμπνευση σε όσους γράφουν, είτε επαγγελματικά, είτε στην εκπαίδευση, είτε ακόμα στο ελεύθερο γράψιμο.

Combo Acting
Canna Lily, Celandine, Comfrey, Krypton, Vega 
Αυτή η φόρμουλα βοηθά τον ηθοποιό να προβάλλει το χάρισμα του προς τα έξω. Θα διαπιστώσει, ακόμα, ότι αυξάνεται η ικανότητα του να βυθίζεται στα συναισθήματα του και να τα εξωτερικεύει με έναν πιο άμεσο και πιστευτό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης,σε όλες τις μορφές ομιλίας μπροστά σε κοινό. 

Combo Dance Free 
Angelica, Coltsfoot, Blue Flag, Rosa Webbiana, Alunite, Scolesite, Garnet Hessonite, Berthierite, Zunyite, Neon, Oxygen, Ruchbah, Sadr, Deneb, Vega 
Αυξάνει τη ροή της ενέργειας στα πόδια με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η κινητικότητα, η χάρη στην κίνηση και η εκστατική χαρά του χορού. 

Voice Confidence
Elecampane,Garden Pea, Holly Thorn,Lady;s Mantle, Rose Alba, Scots Pine, Sea Holly, Thistle
Eλευθερώνει την έκφραση και τη δημιουργικότητα, με το να βοηθά να ξεπεραστούν τα εμπόδια, οι αναστολές και ο φόβος αποτυχίας. Με πίστη και κίνητρο την επιτυχία, η φωνή καθαρίζει και μεγεθύνεται, ενώ η εκτέλεση αντανακλά αυτή την εσωτερική ισορροπία και αυτοπεποίθηση.
Combo - Artistic Expression
Celandine, Stephanotis, Rosa Chinensis Mutabilis, Cornetite, Pyrophyllite, Blue Tanzanite, Green Tanzanite, Vega, M42.
Αντλεί από τα ανώτερα πεδία  έμπνευσης,  που μπορει να αφορά το τραγούδι, την ηθοποιία, τη ζωγραφική, την κίνηση,το γράψιμο η οποιαδήποτε καλλιτεχνική δημιουργία. Ανοίγει καινούργια δημιουργικά μονοπάτια.


Περισσότερα ιάματα για καλλιτέχνες: 5. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ  
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΚΟΠΟΥ  ΖΩΗΣ


Συνεχίζεται...