Ανθοθεραπεία "Ευρέως Φάσματος"; Τι Είναι

Ανθοθεραπεία "Ευρέως Φάσματος" είναι η Ανθοθεραπεία που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο εύρος ανθοϊάματων από παρασκευαστές της εγχώριας ή/και της παγκόσμιας αγοράς για να να εξισορροπήσει, με ακρίβεια και ταχύτητα θέματα που μας απασχολούν, αξιοποιώντας την ζωτική δύναμη που βρίσκεται στο ενεργειακό πεδίο ή την "πεμπτουσία" λουλουδιών (flower essence).

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, το ενεργειακό πεδίο των λουλουδιών αντιπροσωπεύει την δική τους "συνειδητότητα" και σαν χαρακτηριστικό του έχει να θετικοποιεί την δική μας αρνητική συνειδητότητα με το να αφυπνίζει τις θετικές ποιότητες που υπάρχουν μέσα μας, όπως: τη χαρά, τη διαύγεια, τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή ή την ηρεμία και άλλες απαραίτητες "αρετές" από το θετικό μας οπλοστάσιο.

Επακόλουθο αυτής της θετικοποίησης είναι η κινητοποίηση του μοναδικού δυναμικού που ενυπάρχει στον καθένα μας και η ακύρωση των αρνητικών σκέψεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων ή άλλων δυσλειτουργιών, όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού κ.ά, που συνιστούν την "αρνητικότητα" μας.

Η ανθοθεραπεία, δηλαδή, μπορεί να επιφέρει μια άμεση, θετική αλλαγή στη συνειδητότητα, να προωθήσει μια βελτιωμένη και ώριμη προοπτική της εσωτερικής και εξωτερικής πραγματικότητας, να πυροδοτήσει, ένα καινούργιο, θεραπευτικό βίωμα.

Αυτό το βίωμα αποτελεί ένα γεγονός μοναδικά σημαντικό γιατί άλλο είναι να αποζητάμε, για παράδειγμα, την ηρεμία, τη χαρά, ή την ισορροπία και άλλο να μας δίνεται η ευκαιρία να βιώσουμε αυτές τις καταστάσεις μέσα από αποστάγματα λουλουδιών...

Αν πάσχουμε, για παράδειγμα, από αδυναμία να ολοκληρώνουμε τις επιδιώξεις μας, τα κατάλληλα  ιάματα μπορούν να μας δώσουν δονήσεις αποφασιστικότητας, κινητοποίησης, διατήρησης του στόχου, έμπνευσης για διεύρυνση του στόχου, ευκολία για ολοκλήρωση του στόχου ή/και ότι άλλο ακριβώς χρειαζόμαστε.

Η ανθοθεραπεία «διορθώνει» την ποιότητα του αρνητικού βιώματος μετατρέπονας το σε θετικό και επιφέρει μια τέτοια μετάλλαξη στην αίσθηση του εαυτού και της πραγματικότητας που, όσοι δεν έχουν δοκιμάσει τα αποτελέσματα της, δυσκολεύονται να το πιστέψουν. Άλλωστε δεν έχουν δει και κάτι ανάλογο για να το συγκρίνουν. Πρέπει όμως, άλλη μια φορά, να τονιστεί, ότι την θετική αλλαγή μπορούμε αμέσως να την αισθανθούμε, μόνον όταν η ανθοθεραπεία είναι σωστά  και με διεισδυτικότητα επιλεγμένη.

Τώρα μπορεί, δικαιολογημένα, να ρωτήσει κάποιος γιατί δεν έχουν όλοι ένα μπουκαλάκι στην τσέπη τους για να νοιώθουν καλύτερα όταν δυσκολεύονται ή στεναχωριούνται; Μοιάζει σαν ένα έχουμε τη λύση στο πιάτο μας και δεν απλώνουμε το χέρι να τη γευτούμε.

Όμως η λύση στην ανθοθεραπεία είναι συνήθως πολλές λύσεις και δεν ξέρουμε ποια να επιλέξουμε γιατί ο ανθρώπινος ψυχισμός είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Επομένως, ένα μπουκαλάκι δεν επαρκεί για να περικυκλώσει συνολικά την δυσαρμονική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Γι αυτό, την πρώτη θέση, ήτοι, το 46% των παγκοσμίων πωλήσεων, ανάμεσα σε χιλιάδες ανθοϊάματα, κατέχει το Rescue Remedy της σειράς του Μπαχ.

Και αυτό καθ’εαυτό το γεγονός λέει κάτι. Πρώτον, ότι τα ανθοϊάματα μπορούν να μας εξισορροπήσουν όταν τα χρειαζόμαστε και δεύτερον, ότι δεν διαθέτουμε τις απαιτούμενες γνώσεις για να αξιοποιήσουμε τον υπόλοιπο πλούτο των διαθέσιμων ανθοπαρασκευασμάτων.

Τώρα πια τα ανθοπαρασκευάσματα είναι τόσο πολλά και η γνώση του εαυτού μας τόσο λίγη. Πως θα διαλέξουμε το σωστό ανθοίαμα για να λειτουργήσει η ανθοθεραπεία; Και αν διαλέξουμε λάθος ίαμα, δεν θα πούμε ότι η ανθοθεραπεία δεν δουλεύει;

Κάπου εκεί μπαίνουμε εμείς οι θεραπευτές, αν θέλετε.Και ως θεραπευτές μπορούμε να παρέμβουμε στην δυσλειτουργία μόνο όταν έχουμε πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο ανθοΐαμάτων που υπάρχει, αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Αυτήν αποκαλώ Ανθοθεραπεία "Ευρέως Φάσματος".

Και αυτό διότι η ανθοθεραπεία δουλεύει όταν επιφέρει θετική, θεραπευτική αλλαγή στο, προηγούμενα, αρνητικό βίωμα. Γνωρίζουμε ότι η ανθοθεραπεία εξοστρακίζει το αρνητικό βίωμα γεμίζοντας την φύση μας με τους θετικούς κραδασμούς των εκ διαμέτρου αντίθετων δονούμενων, ιαμάτων, όπως υποστήριζε ο Δρ. Βαch.

Για να επιτευχθεί αυτό, πολλές φορές, ο θεραπευτής χρειάζεται να ψάξει ανάμεσα στα πολυάριθμα ανθοπαρασκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά, γιατί οι αρνητικές καταστάσεις συνείδησης που έχουμε να αντιπαλέψουμε είναι πολύ περισσότερες από τριάντα οκτώ (όσα τα ιάματα του Bach)

Η ανθρώπινη συνειδητότητα δεν είναι απλή. Αντιθέτως είναι τόσο πολύπλοκη που μπορεί να συμπεριλάβει τις απλές συνειδητότητες των λουλουδιών όλης της γης. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και νέες συνειδητότητες ανθέων (ανθοϊάματα) ανακαλύπτονται, αναμένοντας να συμπληρώσουν την θεραπευτική μας φαρέτρα και να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην παρασκευή μιας πραγματικής  "Ευρέως Φάσματος" Ανθο-θεραπείας που θα μπορεί να παράγει βιώματα πλήρη και θεραπευτικά .

Για να επιτύχει ο θεραπευτής ένα συνολικά θετικό, θεραπευτικό βίωμα απαιτείται, γνώση, διαίσθηση, αγάπη, καθώς και ικανότητα διάκρισης και διαφοροποίησης διαφόρων ψυχικών καταστάσεων. Έτσι η δημιουργία ενός πολλαπλά εξισορροπητικού σχήματος ανθοϊαμάτων από μια Ανθοθεραπεία- "Ευρέως Φάσματος"- θα μπορεί να αντανακλά τα χαρακτηριστικά μιας υπεύθυνης και συνεπούς θεραπευτικής.