Ανθοθεραπεία: Τσάι με Ροδοπέταλα ή Μπάνιο με Λουλούδια

Αυτές είναι δύο από τις πιο συχνές υποθέσεις που κάνουν διάφορες κυρίες, όταν κατά τύχη, πιάνουμε κουβέντα, σχετικά με την εργασία μου, μέσα σε καταστήματα που μπαίνω για να ψωνίσω. Θέλετε κι άλλα; Έχω συλλογή μαργαριταριών: (Μία) Ασχολείστε και με την Ανθοθεραπεία; Α! Δίνετε στους πελάτες σας να μυρίσουν λουλούδια! Πολύ ρομαντικό!’ (Άλλη) Ω! Είμαι αλλεργική στα λουλούδια, δεν μπορώ! (Άλλη πιο ευφάνταστη αλλά και προσγειωμένη) Προβάλλετε slides με λουλούδια και οι πελάτες σας τα βλέπουν και χαλαρώνουν; Πολύ ευρηματικό!

Και άλλες και άλλες προβολές ων ουκ έστιν αριθμός. Η δική μου απάντηση, σε αυτές τις ανακρίβειες, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η διαστρεβλωμένη ή και ανύπαρκτη εικόνα της ανθοθεραπείας στο μέσο καταναλωτή. Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, σε αυτό το κείμενο, συγκεκριμένη περιγραφή της ανθοθεραπείας δεν πρόκειται να δώσω. Υπάρχουν, άλλωστε, τόσες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα μου για να αντλήσει κάποιος τη σχετική πληροφόρηση (αν ενδιαφέρεται!).

Το κάνω επιπλέον ώστε με αυτή την απουσία, να αναπαραστήσω την απουσία ενημέρωσης για την πολυπλοκότητα και τα θεραπευτικά αποτελέσματα της εν λόγω θεραπείας. Φτάνουμε λοιπόν να αναρωτιόμαστε. Πώς τόσες εναλλακτικές θεραπείες είναι γνωστές αλλά η ανθοθεραπεία πιάνει πάτο στη συνείδηση του κόσμου; Υπάρχει κάποιος λόγος που παραμένει η παραπεταμένη, πτωχή, ρακένδυτη αδελφή της ομοιοπαθητικής ; Υπάρχει κάποιο άλλο συμφέρον από αυτήν την, εν γένει, απαξιωτική κατάσταση;

Δεν ήρθα να αποδώσω ευθύνες. Άλλωστε, ποιος με διόρισε κριτή; Ήρθα να θέσω, όμως, ερωτήματα. Ήρθα να υπενθυμίσω ότι έχουμε την jaguar της συνειδητότητας στα χέρια μας και την οδηγούμε σαν deux chevaux. Ποιος συνευθύνεται γι αυτό.; Προφανώς και ο οδηγός. Προφανώς και εμείς. Υπάρχει κάτι που ο καθένας από μας μπορεί να κάνει για την ανθοθεραπεία και το αγνοεί ή το παραμελεί; Ας αναρωτηθούμε!

Και αν αναρωτηθούμε σοβαρά και συσπειρωμένα, θα βγάλουμε την ανθοθεραπεία από την αφάνεια και θα δώσουμε στον κόσμο μια θεραπεία φυσική, χωρίς παρενέργειες και χωρίς προηγούμενο. Την περισσότερο ίσως αξιόπιστη θεραπεία για ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα που στα χέρια σωστά εκπαιδευμένων θεραπευτών θα μπορεί να ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο, εκεί που άλλες θα ακολουθούν ασθμαίνοντας, θα μπορεί να μας ευθυγραμμίζει με τον εσώτερο εαυτό μας και μέσω αυτού να μας φέρνει σε επαφή με το ανώτερο δυναμικό μας, δηλαδή τις πλήρεις ικανότητες μας .

Αλλά για να πιστέψει ο κόσμος τα παραπάνω γραφόμενα πρέπει να έχει επέλθει μια ριζική αλλαγή. Πρέπει η ανθοθεραπεία να έχει αναδειχτεί και αποκατασταθεί στην συνείδηση του κόσμου αλλά, ας μου επιτραπεί, και στη δική μας !