Βιογραφικό

Η Μαρία Δρακοπούλου Μ.Α. είναι πιστοποιημένη συνθετική ψυχοθεραπεύτρια.
 
Είναι κάτοχος Master’s στην Συνθετική Ανθρωπιστική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Middlesex University). Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Της έχουν απονεμηθεί οι εξής ευρωπαϊκoί, επαγγελματικοί τίτλοι: "Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας" και "Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συνθετικής Ψυχοθεραπείας", από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΙΡ), αντίστοιχα. Έχει ολοκληρώσει την κλινική πρακτική της στο "Δαφνί, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής" και στην ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική "Αθηνά" (2.600 ώρες). Ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 7 χρόνια ψυχανάλυση, 5 χρόνια γιουνγκιανή ανάλυση και 3 χρόνια ραϊχική ανάλυση. Έχει, επίσης, σπουδάσει Ανθοθεραπεία στο Natural Ηealth Science (NHS). 
 
Από το 2001-2015 χρόνια διευθύνει το δικό της ψυχοθεραπευτικό κέντρο "Ψυχής Διάπλους" στην Αθήνα. Από την εμπειρία που απέκτησε μέσα από την προσωπική της ανάλυση, την κλινική πρακτική, και την ψυχοθεραπευτική της εργασία, μπόρεσε να διακρίνει την αναγκαιότητα της ανθοθεραπείας για την υποστήριξη και διεύρυνση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.
 
Και αυτό, διότι, μετά την ένταξη της ανθοθεραπείας στη ψυχοθεραπευτική της πρακτική, κάθε μέρα γινόταν μάρτυρας μικρών θαυμάτων, θαύματα τα οποία προέρχονταν από την άμεση, εμφανή και σταθερή βελτίωση των συμπτωμάτων ή άλλων δυσκολιών που απασχολούσαν  τον θεραπευόμενο της.
 
Αυτή η εμπειρία της έδειξε ότι η ανθοθεραπεία προάγει τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας, ενώ η ψυχοθεραπεία συντελεί στην βέλτιστη αξιοποίηση των παρασκευασμάτων της ανθοθεραπείας.
 
Στη δεκαεπτάχρονη συνολικά δουλειά της με την ανθοθεραπεία έχει συνεργαστεί με διάφορους παραγωγούς απ'ολο τον κόσμο, όπως:
Αlaskan FE, Australian Bush FE, Bach FE, Desert Alchemy FE, Findhorn FE, FES FE, Living Essences of Australia, Light Heart FE, Petite Fleur FE, Pegasus Flower and Gem Elixirs, South African FE, Spirit in Nature (ex Master's) FE, LTOE κά.
 
Μέσα στα άμεσα σχέδια της είναι η διάδοση της συνεργασίας ψυχοθεραπείας-ανθοθεραπείας, τόσο στο ευρύτερο κοινό, όσο και στην ψυχοθεραπευτική κοινότητα.Τώρα,ασχολείται με την καταγραφή της κλινικής της εμπειρίας σε επιστημονικές εργασίες.Στόχος της είναι να ενημερώσει και να υποστηρίξει τους νέους θεραπευτές που ενδιαφέρονται για αυτόν τον εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό θεραπειών που μπορεί να δώσει νέα πνοή στη δουλειά τους και άμεση ανακούφιση στον πελάτη τους.

Η Μαρία Δρακοπούλου Μ.Α. είναι μέλος στους κάτωθι επαγγελματικούς συλλόγους: 
  • Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε Ε Ψ Ε) 
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (Ε Α Ρ) 
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε ΑC) κ.α.