Συνθετική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία 
Βελτίωση - Εξάλειψη Συμπτωμάτων  

Η Εγκατάλειψη της Ζωής - Άγχος Αποχωρισμού


Η Ζωή 42 χρονών, δικηγόρος, ήρθε στην θεραπεία (5 χρόνια πριν) γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί και να ησυχάσει όταν ο άντρας της, έμπορος στο επάγγελμα αλλά και μουσικός, είχε αρχίσει ένα χρόνο πριν να λείπει κάθε σαββατοκύριακο με το συγκρότημα που έπαιζε. Η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγος της θα έπαιρνε ποτέ τόσο σοβαρά την μουσική και ένοιωθε ότι την είχε κοροϊδέψει.

Είχαν δύο παιδιά τεσσάρων και έξι χρονών τα οποία μου εξήγησε ότι τα φρόντιζαν και οι δύο. Από το πρώτο ραντεβού φάνηκε ότι η αγχώδης αντίδραση της είχε ρίζες στο παρελθόν, διότι ο πατέρας της ήταν ναυτικός και έλειπε κάθε έξι μήνες από το σπίτι τους, γεγονός που τη καταρράκωνε αρχικά όταν έφευγε και όταν ξαναεμφανιζόταν, μόλις επανεγκαθιστούσε επαφή μαζί του, αυτός έφευγε πάλι για το επόμενο ταξίδι.

Αυτή η σύνδεση των δύο εμπειριών της «εγκατάλειψης», όπως την αποκαλούσε, ήταν μια αποκάλυψη για αυτήν και αποτέλεσε σχεδόν το κυρίως θέμα της θεραπείας της. Τα αρχικά ιάματα που την βοήθησαν να συνέλθει και να μπορεί να αντιμετωπίσει με θετικότητα, σθένος και αυτοπεποίθηση την κατάσταση ήταν:

To Star of Bethlehem (BC) είναι ένα βαθειά τονωτικό ίαμα με καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν περάσει σοκ ή τραύμα. Βοήθησε να απαλυνθεί το (ανεπεξέργαστο) τραύμα του αποχωρισμού του παρόντος αλλά κυρίως του παρελθόντος.

To Illawarra Flame Tree (AB) είναι για την αίσθηση της απόρριψης και το φόβο της εγκατάλειψης που ένοιωθε όταν έφευγε ο σύζυγος της. Της έδωσε αυτοαποδοχή, αυτοπεποίθηση και αυτοδυνάμωση.

Το Separation Essence (SA) ανακούφισε τον πόνο του αποχωρισμού που βίωνε κατά τη διάρκεια της απουσίας του συζύγου της δίνοντας της κουράγιο, ικανότητα διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης, ικανότητα να επικεντρώνεται στο παρόν με αισιοδοξία και διάθεση να ζήσει την ζωή της με πληρότητα.

Το White Chestnut (BC) την βοήθησε να αντιμετωπίσει τις επαναλαμβανόμενες επίμονες, αγχώδεις σκέψεις για τη απουσία του άντρα της ιδιαίτερα πριν τον ύπνο. Της έδωσε εσωτερική γαλήνη, ήρεμο και καθαρό μυαλό.

Το Monga Waratah (AB) ενίσχυσε την αυτονομία της έτσι ώστε να μην νοιώθει ότι έχανε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της, ούτε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει ανεξάρτητα χωρίς τον άνδρα της. Της ενίσχυσε την θέληση, την ανεξαρτησία και την πεποίθηση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της ακόμα και χωρίς την παρουσία του συζύγου της.

Το Syrian Rue (DA) θεραπεύει την πληγή που έχει προέλθει από την εμπειρία  ότι μας έχουν πει ψέματα και μας έχουν προδώσει. Για την αίσθηση ότι ο άντρας της την είχε κοροϊδέψει, αφήνοντας την να πιστεύει ότι έκανε μόνον το χόμπι του. Την βοήθησε να επεξεργαστεί αυτό το τραύμα για να μπορέσει να ξαναπιστέψει στον εαυτό της και στον σύντροφο της.

Το Gentian (ΒC) για την απογοήτευση, την αποθάρρυνση και τις αμφιβολίες που ένοιωθε κατά την διάρκεια της απουσίας του συζύγου της. Της έδωσε πίστη, επιμονή, αυτοπεποίθηση και δύναμη να αντέξει και να συνεχίσει παρά τις δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί και υπονόμευαν την σχέση τους.

Το Inner Father (DΑ) είναι μια φόρμουλα που κινητοποιεί και βαθαίνει τη σύνδεση μας με τον εσωτερικό πατέρα. Την βοήθησε να μεταμορφώσει την εσωτερική αναπαράσταση του πατέρα της, με το της δώσει μια βιωματική εμπειρία του αρχετυπικού πατέρα. Ακόμα την άνοιξε στην δική της αυθεντία και προχώρησε με περισσότερη δύναμη και σταθερότητα στη ζωή.


Τα ονόματα και διάφορα περιφερειακά στοιχεία τα οποία δεν εμποδίζουν την ανάδειξη του περιστατικού έχουν παραλλαχθεί έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η ταυτότητα των θεραπευομένων.


ΚΛΕΙΔΑ 

AL: Alaskan Flower Essences 
AB: Australian Bush Flower Essences 
BC: Bach Flower Essences 
DA: Desert Alchemy Flower Essences 
FH: Findhorn Flower Essences 
FES: Flower Essence Services 
LΕA: Living Essences of Australia
LH: Light Heart Flower Essences 
PF: Petite Fleur Flower Essences 
PG: Pegasus Flower Essences 
SA: South African Flower Essences 
SiNΕ: Spirit in Nature (ex Master’s)