Συνθετική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία 
Βελτίωση - Εξάλειψη Συμπτωμάτων

Η Προδοσία του Πέτρου - Κατάθλιψη

Ο Πέτρος 37 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος, παρουσίασε κατάθλιψη με αϋπνία επειδή η γυναίκα με την οποία ήταν παντρεμένος επί 11 χρόνια τον άφησε και έφυγε με έναν φίλο του. Όταν ήρθε σε μένα( 8 χρόνια πριν) ήταν σε αντικαταθλιπτική αγωγή, αλλά προτιμούσε τις φυσικές θεραπείες, δεδομένου ότι ήταν και αθλητής.

Δεν μπορούσε να χωνέψει αυτό που συνέβη και ένοιωθε μεγάλη πίκρα και θυμό για την διπλή προδοσία που είχε υποστεί. Ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του τον είχε δεδομένο επειδή της πρόσφερε τα πάντα και να πως ανταμείφτηκε. Από την μια του έλειπε, από την άλλη δεν ήθελε να την δει στα μάτια του. Ήταν απελπισμένος για το πώς θα ξανάφτιαχνε την ζωή του.

Μερικά από τα ανθοϊάματα που τον βοήθησαν να ξαναβρεί την διάθεση του και τη θέληση του για ζωή, ήταν:

Το Saint John’s Wort (FES) αποδείχτηκε καταλυτικό για την κατάθλιψη και τη δυσκολία στον ύπνο. Το Saint John’s Wort λειτουργεί διευκολύντας το φως να κυκλοφορήσει μέσα στο σώμα. Το φως βιώνεται σαν μια πνευματική δύναμη που φωτίζει και γειώνει την συνειδητότητα.

To Boronia (ΑΒ) για τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις που δεν τον άφηναν να κοιμηθεί. Μαζί με …

Το Bottlebrush (ΑΒ) για να απαλυνθεί η συντριβή που ένοιωθε για την απώλεια της συζύγου του, να μειωθεί η λαχτάρα για την απουσία της και ο πόνος της μεταβατικής περιόδου του χωρισμού να γίνει καλύτερα ανεκτός.

Το Snakebush (LΕA) ζωντάνεψε ξανά την αγάπη για τον εαυτό του και είναι κατάλληλο ακριβώς για αυτούς που η αγάπη τους θεωρήθηκε δεδομένη και νοιώθουν πίκρα και εξάρτηση.

Το Sacred Datura (DA) επίσης τον βοήθησε να δει πέρα από την απελπιστική κατάσταση που βρισκόταν και να βρει το κουράγιο να αφήσει τη οικεία οικογενειακή κατάσταση και να προχωρήσει μπροστά.

Το Inmortal (DA) τον όπλισε με αυτοπεποίθηση και τον βοήθησε να ξεπεράσει την απογοήτευση και την αίσθηση ότι τα προβλήματα είναι άλυτα και εμείς ανεπαρκείς.

To Mauve Melaleuca (LΕA) είναι για τον θυμό και την ματαίωση που προέρχεται από την απογοήτευση στην αγάπη. Τον ενέπνευσε να καταλάβει, ότι παρότι εγκαταλείφτηκε, έπρεπε να πιστέψει ξανά στον ιδεαλισμό και την αξία της αγάπης, εάν ήθελε να ξαναφτιάξει την ζωή του.

Το Swan River Myrtle (LΕA) του έδωσε εσωτερική δύναμη και τον βοήθησε να μην πάρει προσωπικά αυτήν την προδοσία και να νοιώθει δεδομένος και αδικημένος διότι η αδικία δεν αφορά μόνον εκείνον που την δέχεται ,αλλά και εκείνον που την διαπράττει, στην προκειμένη περίπτωση την γυναίκα και τον φίλο του. Ενδείκνυται για αυτούς που νοιώθουν ότι έχουν αδικηθεί ή/και έχουν τους φερθεί άδικα.

Το Arroyo Willow (DA) ενδυνάμωσε τη θέληση του και τον βοήθησε να ξαναδημιουργήσει την ζωή του με υπευθυνότητα, να εγκαταλείψει την θέση του θύματος και να γίνει δυνατός αλλά όχι άκαμπτος.


Τα ονόματα και διάφορα περιφερειακά στοιχεία τα οποία δεν εμποδίζουν την ανάδειξη του περιστατικού έχουν παραλλαχθεί έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η ταυτότητα των θεραπευομένων.

ΚΛΕΙΔΑ 

AL: Alaskan Flower Essences 
AB: Australian Bush Flower Essences 
BC: Bach Flower Essences 
DA: Desert Alchemy Flower Essences 
FH: Findhorn Flower Essences 
FES: Flower Essence Services 
LEA: Living Essences of Australia
LH: Light Heart Flower Essences 
PF: Petite Fleur Flower Essences 
PG: Pegasus Flower Essences 
SA: South African Flower Essences 
SiNΕ: Spirit in Nature (ex Master’s)