Συνθετική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία 
Βελτίωση - Εξάλειψη Συμπτωμάτων

Η θεραπεία αυτή απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να ανακουφιστούν από διάφορα επώδυνα ψυχικά συμπτώματα, να ξαναβρούν τη χαμένη γαλήνη και ευεξία στη ζωή τους και να ξαναπάρουν τον έλεγχο του εαυτού τους. Αυτή η ψυχική αναδιαμόρφωση είναι δυνατόν να επιτευχθεί με ένα καινούργιο και εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό συνδυασμό ο οποίος ανταποκρίνεται σε δύσκολες θεραπευτικές προκλήσεις.

Ο συνδυασμός αυτός χρησιμοποιεί κυρίως τις αρχές της ψυχοδυναμικά προσανατολισμένης συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε συνεργασία  με μια φυσική, ενεργειακή θεραπεία που λέγεται ανθοθεραπεία.

Επειδή αυτός ο συνδυασμός και τα αποτελέσματα του είναι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, άγνωστα στο ευρύ κοινό, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πόσο δραστικά και άμεσα μπορεί η ανθοθεραπεία να υποστηρίξει την ψυχοθεραπεία, αλλά και αντίστροφα, να επεξεργαστούν και να επιλύσουν διάφορα επίμονα συμπτώματα ή άλλα σχετικά ζητήματα που ενδεχομένως να "ανθίστανται" σε άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Η Συνθετική Ψυχοθεραπεία θα βοηθήσει το θεραπευόμενο να αναγνωρίσει και να παραιτηθεί από δυσλειτουργικές άμυνες που του αποσυντονίζουν τη ζωή και να ανακουφιστεί από συνειδητά ή ασυνείδητα άγχη και φοβίες που του προκαλούν αναστάτωση και διαιωνίζουν τις άμυνες του.Τον υποστηρίζει ακόμα να βιώσει και να εκφράσει τα αυθεντικά του συναισθήματα, καθώς και να αναθεωρήσει την αρνητική εικόνα που έχει για τον εαυτό του και τον άλλο.

H γνώση του ψυχισμού που κατέχει ένας ψυχοθεραπευτής τον οπλίζει με τα κατάλληλα και επαρκή εργαλεία έτσι ώστε να μπορεί να κάνει μια ολοκληρωμένη εκτίμηση της κατάστασης που απασχολεί τον πελάτη του και να επιλέξει ένα σωστό και ακριβή συνδυασμό ανθοϊάμάτων. 

Αυτό που είναι κρίσιμης σημασίας και δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι ότι η ανθοθεραπεία δουλεύει μόνον όταν έχουν επιλεγεί τα ανθοθϊάματα που θα αναιρέσουν τις εκ διαμέτρου αντίθετες, "χαμηλές", ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις που καταπονούν τον πελάτη.Τι θα πει αυτό;

Όταν ένας πελάτης αισθάνεται βαρύς και αγχωμένος μπορεί να του δοθούν ιαματικές δονήσεις, ηρεμίας ελαφρότητας και ξεγνοιασιάς, αν αισθάνεται ανήμπορος και εξαρτημένος μπορεί θα του δοθούν δονήσεις ανεξαρτησίας, εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του, αυτοδυναμίας, αν είναι απελπισμένος μπορεί να του δοθούν δονήσεις πίστης, ελπίδας, κουράγιου, κλπ

Αν πάσχει από κατάθλιψη(που παρουσιάζει πολλά από τα δυσλειτουργικά στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω), ανάλογα με τις ιδιαίτερες σκέψεις και τα συναισθήματα που τον απασχολούν, θα του χορηγηθεί ένα σχήμα ιαμάτων παρασκευασμένο ειδικά για την δική του "κατάθλιψη", που θα συμπεριλαμβάνει, εκτός των άλλων, τις δυσκολίες της καθημερινότητας του, τυχόν ενοχικά συναισθήματα ή αναξιότητας, υποκείμενα τραύματα  ή άλλα δυσλειτουργικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του που μπορεί να συντελούν στην "δική του"κατάθλιψη".

Είναι αυτή η αναγκαιότητα της απόλυτης εξειδίκευσης των ιαμάτων που με έκανε να ψάξω σε όλο τον κόσμο για να βρω διαφορετικά ή παρεμφερή μεταξύ τους ανθοΐάματα ώστε να μπορώ να δημιουργώ ένα ακριβές,πολυεπίπεδο και απόλυτα στοχευμένο σχήμα. Δουλεύω με χίλιες περίπου συχνότητες ιαμάτων και θα πρότεινα αυτό να μην περάσει απαρατήρητο διότι επικυρώνει την αλήθεια των όσων έγραψα πιο πάνω.

Τα ανθοϊάματα έχουν την ικανότητα,επομένως, με τις υψίσυχνες δονήσεις τους να θετικοποιούν τις διάφορες αρνητικές, συναισθηματικές ή νοητικές καταστάσεις που συνιστούν το πρόβλημα.

Έτσι έχουμε τη δημιουργία ενός θετικού, διορθωτικού αλλά και συνάμα θεραπευτικού βιώματος στον ψυχισμό μας, γεγονός μοναδικά σημαντικό γιατί άλλο είναι να αποζητάμε, για παράδειγμα, την ηρεμία, τη χαρά, ή την ισορροπία και να μην την βρίσκουμε και άλλο να μας δίνεται η ευκαιρία να βιώσουμε αυτές τις καταστάσεις μέσα από αποστάγματα λουλουδιών...