Συνθετική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία "Ευρέως Φάσματος"
Τι μπορώ να Περιμένω Τελικά 

Η απάντηση, σε αυτό το ερώτημα, δεν είναι απλή, διότι τα οφέλη του συνδυασμού συνθετικής ψυχοθεραπείας- ανθοθεραπείας ΕΦ είναι πολυάριθμα και πολυεπίπεδα. Διαπερνούν και θεραπεύουν όλο το ψυχοπνευματικό φάσμα του ανθρώπου. 

Στην ψυχοθεραπεία ο κύριος στόχος είναι η "αποκατάσταση του τραυματισμένου,παραμελημένου παιδιού" που χρόνια αναμένει την αγάπη και την προσοχή μας. Στην ανθοθεραπεία ο θεραπευτικός στόχος βρίσκεται στην αναπλαισίωση της "Προσωπικότητας" γύρω από ένα καινούργιο κέντρο, τον "Ανώτερο Εαυτό".

Σύμφωνα με τη θεωρία της Aνθοθεραπείας, η απώλεια της σύνδεσης ανάμεσα στην
"Προσωπικότητα" και τον "Ανώτερο Εαυτό" είναι η αιτία της ασθένειας σε όλες της τις εκφάνσεις.O "Ανώτερος Εαυτός" είναι η ανώτερη φύση μας, ένας πυρήνας ολότητας, σοφίας και αυθεντικής ενδυνάμωσης που περιλαμβάνει όλες τις αξίες, τις αρετές, τα χαρίσματα καθώς και τον σκοπό της ζωής μας.

Ο συνδυασμός συνθετικής ψυχοθεραπείας- ανθοθεραπείας ΕΦ αναβαθμίζει το εγώ από την ταύτιση του με την προσωπικότητα σε μια ταύτιση με με αυτήν την ανώτερη πνευματική ταυτότητα. Δίνει μια αίσθηση υπερβατικότητας αλλά και γείωσης και υποστηρίζει δυναμικά όλους τους θεραπευτικούς στόχους από την βελτίωση των συμπτωμάτων μέχρι την ολοκλήρωση και μεταμόρφωση της προσωπικότητας και τον συντονισμό της με τον "Ανώτερο Εαυτό".

Όταν κάνουμε συνθετική ψυχοθεραπεία με ανθοθεραπεία ΕΦ ανακουφίζεται άμεσα το άγχος,το στρες, η κατάθλιψη, ή άλλα συμπτώματα που προκαλούν τις αντοχές μας. Και αυτό διότι η ενέργεια των λουλουδιών αναβαθμίζει σημαντικά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία με την εξισορροπητική της ικανότητα.

Ενθαρρύνεται η αγάπη και η αποδοχή του Εαυτού επομένως η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η πίστη στον Εαυτό μας εμπεδώνεται, ιδιαίτερα όταν υπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν αποδεχόμαστε τον Εαυτό μας.

Η συναισθηματική μας ζωή εμπλουτίζεται, και  επιτυγχάνουμε μια σωστότερη διαχείριση των αρνητικών, οδυνηρών ή/και «εκρηκτικών» συναισθημάτων που πριν δεν είχαμε την δυνατότητα να προσεγγίσουμε.

Ο νους αποκτάει καθαρότητα, συνθετική ικανότητα, οξυδέρκεια, καλύτερη κατανόηση δύσκολων εννοιών. Επειδή τόσο η ψυχοθεραπεία όσο και η ανθοθεραπεία αυξάνει την ενορατική μας ικανότητα είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε και να επιλύσουμε διάφορα επαναλαμβανόμενα ηττοπαθή μοτίβα που μας υπονομεύουν τη ζωή.

Αποκτάμε το κουράγιο και τη θάρρος να ρισκάρουμε συναισθηματικά, τόσο στις προσωπικές όσο 
και στις κοινωνικές μας σχέσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κάποια ευαλωτότητα, όπως είναι ο φόβος απόρριψης ή εγκατάλειψης από τον άλλο.Ο πόνος του αποχωρισμού από την απουσία ή την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου σαφώς μειώνεται και η  αυτοδυναμία μας σταθερά υποστηρίζεται. 

Ενισχύεται, επιπλέον, η θέληση, η αποφασιστικότητα, και η ενθουσιώδης εκδήλωση των δυνατοτήτων μας, σε περιπτώσεις που δυσκολευόμαστε να μετατρέψουμε τους στόχους και τα ιδανικά μας σε συγκεκριμένες πράξεις ή βιώσιμες δραστηριότητες.

Ενεργοποιείται η επιθυμία μας να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με όλες τις πιθανότητες και τα απρόοπτα της και παίρνουμε δύναμη, αντοχή και συνοχή για να υλοποιήσουμε τα σχέδια και τα οράματα μας. 

Όλη αυτή η ψυχική μετατόπιση από τα κατώτερα, χαμηλής συχνότητας ρεύματα του μικρού εγώ μας, στα ανώτερα, υψίσυχνα ρεύματα του "Ανώτερου Εαυτού", με τον οποίον η ανθοθεραπεία ΕΦ μας συνδέει, χρησιμοποιεί τα συμπαντικά εργαλεία της αγάπης, της συγχώρεσης, της προσφοράς, του κουράγιου, της ελπίδας για να μας μεταμορφώσει.

Αυτές οι θετικές ποιότητες υπάρχουν μέσα μας χρόνια, ακινητοποιημένες όμως, από διάφορα τραύματα, οδυνηρά βιώματα ή άλλες σκληρές περιστάσεις της ζωής που η συνθετική,ψυχοδυναμική  ψυχοθεραπεία επεξεργάζεται και καταφέρνει να δώσει λύση. 

Επειδή, λοιπόν, τόσο η συνθετική ψυχοθεραπεία όσο και η ανθοθεραπεία ΕΦ συνδέουν την προσωπικότητα μας με τα ανώτερα εκφραστικά της πεδία αναδεικνύουν, διευρύνουν αλλά και  φέρνουν στην επιφάνεια χαρίσματα, ταλέντα και ικανότητες από τον κρυμμένο θησαυρό της ψυχής μας. Έτσι φτάνουμε σε αυτό για το οποίο ήρθαμε: να Πραγματώσουμε τον Αληθινό μας Εαυτό.